Συμπληρωματικό υλικό για το Magic Book 2

Όταν ήρθαν τα καινούρια βιβλία της Γ' είχα ένα σωρό συμπληρωματικό υλικό για τα Funway. Έπρεπε να τα βάλω όλα σε έναν φάκελο αρχείου και να ξεκινήσω από την αρχή. Έφτιαξα άπειρα πράγματα για το Magic Book 1 για να μπορω να δουλέψω όσο διαμορφωνόταν ακόμα το πιλοτικό υλικό. Κράτησα τα παλιά με την ελπίδα να τα αξιοποιήσω κάπως για να μην πάει χαμένη η δουλειά μου. Τελικά τα διέγραψα φυσικά χρόνια μετά. Φυσικά, η ανανέωση των βιβλίων είναι ευπρόσδεκτη και ευχάριστη αλλαγή! Όταν όμως χρειάζεται συμπληρωματικό υλικό για να μπορείς να δουλέψεις όπως θεωρείς σωστό, μπορεί να σου φέρει τα πάνω κάτω! Και όπως και να 'χει, πάντα χρειάζεσαι κάτι. Είτε είναι λίγη εξάσκηση στην γραμματική και το λεξιλόγιο, είτε ένα είδος 'companion', είτε ένα επαναληπτικό τεστ, πάντα θα φτιάξεις λιγότερο ή περισσότερο επιπλέον υλικό. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία!

Κάποια χρόνια μετά, εκεί που είχα αρχίσει να δουλεύω ξεκούραστα με το MB 1, μία που είχα πια τόνους υλικών, μία ωραία πρωία έφτασε η οδηγία στα σχολεία ότι πλέον θα δουλεύουμε όλοι το δεύτερο τεύχος! Τη θυμάμαι τη στιγμή απελπισίας. Και τώρα; Φτου κι απ' την αρχή;

Printable worksheet for unit 1 of magic book 2, public school English textbook

Θυμάμαι επίσης να σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν αν μπορούσα να βρω κάτι έτοιμο στο ίντερνετ για να μου γλιτώσει ώρες δουλειάς που πάνε πακέτο με το μάθημά μας, αλλά ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ή δεν αντιλαμβάνεται. Κάπως έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω αυτά τα πακέτα. Δεν είναι όλα τα πράγματα που δουλεύω στην τάξη, είναι όμως μια καλή βάση για να συμπληρώσουμε τυχόν ελλείψεις η για να βοηθήσουν στη διδασκαλία την κάθε μέρα, τόσο σε εκτυπώσιμη όσο και σε online μορφή.

Bundle of materials and printable worksheets for units 1, 2, 3 of magic book 2, public school English textbook

Το teacherspayteachers.com μου έδωσε τη δυνατότητα να τα μοιραστώ. Έφτιαξα το «μαγαζί» μου κυρίως για να διαθέσω υλικό για τη στήριξη του μαθήματος των αγγλικών στο δημόσιο σχολείο γιατί μετά από ώρες ατελείωτες αναζήτησης, έβρισκα ελάχιστα πράγματα που μπορούσα πραγματικά να χρησιμοποιήσω.


Μπορείς να με ακολουθήσεις στο TeachersPayTeachers πατώντας "Follow me" κάτω από το όνομα . Έτσι θα ξέρεις πάντα πότε ανέβασα κάτι καινούριο!

Τα τρία πρώτα κεφάλαια είναι ήδη διαθέσιμα και ξεχωριστά και σε πακέτο με έξτρα bonus! Το τέταρτο ετοιμάζεται. Ο στόχος είναι βασικά να γλιτώσουν χρόνο σε συναδέλφους ειδικά τώρα που η δουλειά μας έχει γίνει τόσο δύσκολη!Εδώ θα βρείς το υλικό για το Unit 1

Εδώ θα βρείς το υλικό για το Unit 2

Εδώ θα βρείς το υλικό για το Unit 3 Είναι σε εκτυπώσιμη μορφή, μπορούν να εκτυπωθούν σε διάφορα μεγέθη (εγώ συνήθως τα φύλλα εργασίας τα εκτυπώνω δύο στο Α4 και τα κόβω στη μέση), μπορούν να γίνουν διαδραστικά (στο liveworksheets.com ή στο teachermade.com για παράδειγμα) ή να επιλέξετε εικόνες για να μπουν στην ηλεκτρονική τάξη!


Keep up the amazing work done by EFL teachers in public education

770 views2 comments

Recent Posts

See All
 

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

κατηγορίες άρθρων και τι θα βρεις στην καθεμιά

A STUDENT ONCE TOLD ME

Κάποτε ένας μαθητής μου είπε

Ιστορίες που ξεκινούν από μια αθώα απορία, μια σκέψη ή μια παρατήρηση που έκανε ένα από τα απίθανα παιδιά που έχουν περάσει από την Αίθουσα 9.

IDEAS IN PRACTICE

Τι κάναμε στην τάξη και μας άρεσε

Καμιά φορά χρειάζεται να δεις και να ακούσεις για να πιστέψεις! Εδώ θα βρεις πράγματα που κάναμε και πήγαν καλά αλλά και πράγματα που θελήσαμε να κάνουμε και πήγαν εξαιρετικά στραβά!

THOUGHTS

Σκέψεις, αΠόψεις, γνΩμες

Ό,τι μου κατεβαίνει. Ό,τι σου κατεβαίνει. Ό,τι μας κατεβαίνει. Ό,τι τους κατεβαίνει.

TEACHER TIPS

Τα κόλπα της δουλειάς

Ό,τι δουλειά και να κάνεις, δεν την ξέρεις από την αρχή. Ο καλός Δάσκαλος είναι αυτός που μαθαίνει πρώτος. Θα σου πω τι έμαθα, λοιπόν, αφού την πάτησα πρώτα, μήπως σου γλιτώσω χρόνο!