Πώς εγκαθιστούμε καινούριες γραμματοσειρές στο Word

Οι γραμματοσειρές (fonts) αλλάζουν τελείως την εμφάνιση ενός φύλλου εργασίας. Πώς βρίσκουμε όμως καινούριες και πώς τις προσθέτουμε στον επεξεργαστή κειμένου του υπολογιστή μας;


Σε αυτό το ποστ σου έδειξα τρία απλά βήματα για να βελτιώσεις εύκολα και γρήγορα την εμφάνιση οποιουδήποτε εκτυπωμένου ή διαδραστικού φύλλου εργασίας. Ώρα να σου δείξω πού θα βρεις τις πιο ωραίες γραμματοσειρές και πώς θα τις εγκαταστήσεις εύκολα στον υπολογιστή σου.


Αρχικά, πρέπει να βρούμε το αρχείο γραμματοσειράς που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν πια παρά πολλά sites με συλλογές από δωρεάν γραμματοσειρές που προσφέρονται για αποθήκευση ακόμα και χωρίς να δημιουργήσεις λογαριασμό. Προσωπικά, αγαπώ και χρησιμοποιώ συστηματικά δύο: το DaFont για λατινικές γραμματοσειρές και το Aka Acid για ελληνικές αλλά και λατινικές (ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχουμε δίγλωσσο φύλλο εργασίας και θέλουμε ομοιομορφία).


Ακολούθησε τα εξής βήματα για να διαλέξεις τα πιο όμορφα fonts και να τα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου με ένα κλικ.


1) Διάλεξε


Κάθε γραμματοσειρά σου δίνει δείγμα όλων των χαρακτήρων της. To Aka Acid χωρίζει τις γραμματοσειρές σε τρεις κατηγορίες: script για καλλιγραφικές, text για καθαρό κείμενο και pixel για γραμματοσειρές με εφέ. Το DaFont έχει άπειρες επιλογές και δεκάδες κατηγορίες, ανάλογα με το θέμα, το είδος, την τεχνική. Μπες, στο site και διάλεξε όσες σου αρέσουν! Δεν υπάρχει όριο σε αυτό. Αν ξέρεις ποια ψάχνεις (αν π.χ. έχεις βρει κάποιο υλικό στο TeachersPayTeachers όπου πάντα λένε ποιες γραμματοσειρές χρησιμοποιήθηκαν), κάνε αναζήτηση για να τη βρεις κατευθείαν.


Πατώντας τα κουμπιά που δείχνουν τα βέλη, το αρχείο κατεβαίνει στον υπολογιστή σου.


2) Άνοιξε


Το αρχείο που έχει κατέβει είναι συμπιεσμένο, σε μορφή zip ή rar. Η εφαρμογή αποσυμπίεσης τις περισσότερες φορές είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή. Κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο που θα βρεις στο φάκελο "Λήψεις/Downloads", ανοίγει ένας φάκελος όπως βλέπεις στην εικόνα. Διάλεξε το αρχείο με επέκταση .ttf (True Type Font) και με διπλό κλικ ανοίγει το αρχείο γραμματοσειράς.
3) ΕγκατάστησεΣτο αρχείο γραμματοσειράς που έχεις ανοίξει, στο πάνω μέρος αριστερά υπάρχει ένα κουμπί που λέει "Εγκατάσταση / install". Πάτησέ το. Περίμενε να τελειώσει η εγκατάσταση. Κλείσε το αρχείο. Αυτό ήταν! Όταν ανοίξεις τον επεξεργαστή κειμένου (π.χ. Word) η γραμματοσειρά θα είναι εκεί!


Δοκίμασέ το κι εσύ! Διάλεξε τη γραμματοσειρά που σου αρέσει, και δοκίμασε να φτιάξεις ένα φυλλάδιο ακολουθώντας τα βήματα σε αυτό το ποστ!

633 views0 comments

Recent Posts

See All
 

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

κατηγορίες άρθρων και τι θα βρεις στην καθεμιά

A STUDENT ONCE TOLD ME

Κάποτε ένας μαθητής μου είπε

Ιστορίες που ξεκινούν από μια αθώα απορία, μια σκέψη ή μια παρατήρηση που έκανε ένα από τα απίθανα παιδιά που έχουν περάσει από την Αίθουσα 9.

IDEAS IN PRACTICE

Τι κάναμε στην τάξη και μας άρεσε

Καμιά φορά χρειάζεται να δεις και να ακούσεις για να πιστέψεις! Εδώ θα βρεις πράγματα που κάναμε και πήγαν καλά αλλά και πράγματα που θελήσαμε να κάνουμε και πήγαν εξαιρετικά στραβά!

THOUGHTS

Σκέψεις, αΠόψεις, γνΩμες

Ό,τι μου κατεβαίνει. Ό,τι σου κατεβαίνει. Ό,τι μας κατεβαίνει. Ό,τι τους κατεβαίνει.

TEACHER TIPS

Τα κόλπα της δουλειάς

Ό,τι δουλειά και να κάνεις, δεν την ξέρεις από την αρχή. Ο καλός Δάσκαλος είναι αυτός που μαθαίνει πρώτος. Θα σου πω τι έμαθα, λοιπόν, αφού την πάτησα πρώτα, μήπως σου γλιτώσω χρόνο!